Főoldal      Fűtési pályázatok      Fűtés korszerűsítése
 
 
 
 
 
A költségek jelentős csökkenését várják Tépén
 
A kis bihari település egyetlen jelentős munkáltatója az önkormányzat fenntartásában működő Felnőtt Fogyatékosok és Pszichiátriai Gondozottak Otthona, ahol az elmúlt nyolc hónapban jelentős fejlesztést hajtottak végre.
 

 

 
 A Környezeti és Energia Operatív Program – KEOP – keretében az önkormányzat sikerrel pályázott épületenergetikai fejlesztésekre – mondta el Balogh Andás polgármester. A megvalósult beruházás összértéke 34 millió 400 ezer forint, melynek 75 százaléka európai uniós támogatás, míg a fennmaradó rész – 8 millió 600 ezer forint – önkormányzati önerő volt. A múlt év októberében indult beruházás eredményeként – a kastély kivételével - elvégezték az épületek külső hőszigetelését, kicseréltek 94 darab nyílászárót, illetve négy épületbe kondenzációs gázkazánokat szereltek be. Utóbbiakat azért, hogy az épületek önálló fűtéssel rendelkezzenek, az energiatakarékosság jegyében – közölte a polgármester. A kazáncserére azért is volt szükség, mert éppen 40 éve – 1972-ben – alakították ki a központi fűtést.
 
 
 

 
 

A mögöttünk hagyott télen már érezhető volt a megtakarítás, köszönhetően a hőszigetelésnek. Akkor kb. 15 százalékkal volt alacsonyabb a fűtési költség. A teljes beruházás elkészültével pedig mintegy 25 százalékos költségmegtakarítást várnak – tudtuk meg Balogh Andrásról.

A projekt megnevezése: A Tépei Felnőtt Fogyatékosok és Pszichiátriai Gondozottak Otthona fenntartható energiagazdálkodásának kialakítása
 
Kedvezményezett: Tépe Község Önkormányzata
 

 Az Európai Unió és a Magyar állam által nyújtott támogatás összege: 25.799.995 Ft

Kivitelezés: 2011.10.03. - 2012.10.02..