Főoldal      Pályázatok      Mozi felújítása
 
 
 
 
 
 
A moziból közösségi ház lesz Tépén,
már folynak a munkálatok
 
Tépe – Sikerrel pályázott a település önkormányzata: erről adott tájékoztatást sajtóközleményében Balogh András polgármester.
 

Mint a polgármester sajtóközleményében olvasható, a 35/2013. (V.22) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcímre Tépe Község Önkormányzata által 2013-ban benyújtott „Tépei mozi átalakítása közösségi házzá” című támogatási kérelmet pozitívan bírálták el. A támogatás mértéke 19 481 154 forint (66 647,81 EUR). Idén áprilisban a közösségi ház kivitelezési munkálatai megkezdődtek, várhatóan június 1-re befejeződnek. A fejlesztés közvetlen célja egy mind funkciójában, mind állagában elavult épület felújítása, ahol a helyi lakosságnak lehetősége adódik közösségi élet élésre, szabadidő, közösségformáló tevékenység eltöltésére, ezáltal elősegítve a helyi társadalmi és kulturális élet megújulását.

A fejlesztés hozzájárul a község kulturális képének megőrzéséhez, épített környezete szépül valamint a településen vagy környezetében élők formális és informális csoportjai helyet és lehetőséget kapnak közösségi tevékenységeik gyakorlására. A felújítással rendezettebb településkép alakul ki, a közösségi házban megrendezendő rendezvények által a helyi identitás tudat, közösségi tudat is erősödik.